20 JUT 37 5 10 22 25

Datum plaatsing: 11-02-2024 14:10:00

Verslag en foto's: Eenvoudige overwinning van ADO op FC Den Bosch

ADO Den Haag heeft zondagmiddag in eigen huis FC Den Bosch met 3-0 verslagen.

ADO Den Haag speelde tegen FC Den Bosch dat op de achtiende plek van de ranglijst staat. De Brabantse club is de laatste vijf wedstrijden in de derde periode ongeslagen, dus onderschatting zou zeker niet op zijn plaats zijn.

De laatste aanwinst van ADO Den Haag, Timothy Derijck die afgelopen week weer terugkeerde naar ADO, begon de wedstrijd op de bank.

In de beginfase wist de Brabantse verdediging ADO die een paar keer voor het doel van Kriztian Hegyl opdook goed in de tang te houden. Toch konden Jort van der Sande en Daryl van Mieghem in de eerste acht minuten aan de verdediging te ontsnappen, maar zonder resultaat. Justin Ché schoot in de twaalfde minuut, na een voorzet van Van der Sande, van ver op het doel, de bal ging echter ruim over. Vier minuten later maakte Jari Vlak, die vandaag zijn thuisdebuut maakte in het Bingoal stadion, zijn eerste doelpunt voor ADO Den Haag: 1-0.
ADO dat overwicht bleef houden, had tien minuten later grote kans om de voorsprong te vergroten nadat Veerman op Van der Sande voorgaf, maar keeper Hegyi bracht redding voor zijn club. Ché probeerde het later weer van afstand, maar ook daar zat Hegyi weer goed bij. ADO werd na die kansen wat slordiger wat tot veel balverlies leidde waardoor de tegenstander iets beter in het spel leek te komen, maar niet echt gevaarlijk kon worden. De rust werd met de 1-0 voorsprong ingegaan.

ADO kwam na de rust ongewijzigd uit de kleedkamer. In de 54e minuut haalde Justin Ché in de 16 meter uit, de bal ging echter rakelings naast het doel.
In de 60e minuut voerde FC Den Bosch trainer Kaczmarek drie wissels door.
ADO kwam in de 64e minuut op 2-0 voorsprong door Henk Veerman die de bal vanuit een corner in de touwen schoot.
Trainer Kalezic wisselde in de 68e minuut Joel Ideho voor Alex Schalk.
Den Bosch dat bijna niets in te brengen had, had vlak voor Haags kwartiertje toch nog een kansje op de aansluitingstreffer, de bal belandde echter op de lat. Kalezic bracht aan het begin van het haags kwartiertje Koudossou en Van Wolfgang in het veld voor Van Hintum en Van Mieghem. In de 85e minuut kwam dan de lang verwachte wissel. Timothy de Rijck maakte zijn rentree, voor hem ging Justin Ché naar de kant. Er volgde ook nog eens een toetje: Invaller Henri Koudossou zette in de extra tijd de 3-0 op het scorebord.

Een eenvoudige en belangrijke overwinning. Belangrijk want ADO staat nu weer op de tweede plek op de ranglijst en op de eerste plek van de derde periode.

Vrijdag wacht de uitwedstrijd tegen koploper Willem II.